Wednesday, January 19, 2011


Naluri keibuan.

"abang, nnt lau anak kte da lahir, abg na namakn dia ape?"
"tahlah, abang ikut ayang je, ayang yang lahirkan, bukan abg."
si isteri senyum sambil berkata dalam hati 'time buat ta pkir pun aku ke kau yg buat, time plih nme pandai je ko sruh aku yg plih'. Si isteri bersabar.


"abang, comel ta anak kite?"
"hmm, comellah, macam ayah die gak.."
si ibu tersenyum, "hmm, skg baby tdur comel mcm awak, tggu baby nangis, time tu bru awak kata ini ank saya"
si ayah tersenyum. Sabar.



"abang, nestum anak kite da abis, tolong belikan.."
"awak ni, abg bru balik keja, penatlah, awak bagi lah dia makan apa2 pun, yang penting dia kenyang."
"abang, anak kite mane ad gigi lagi, mane boleh mkn benda yg tak boleh kunyah." Sabar si ibu menjawab.
"hah, tadi abg ada beli gula2 kapas, awak bagi ar die, dia ta pyah telan gula2 tu, lebur kat mulut." selamba si ayah menjawap.


"abang, mana kasut anak kite ni bang? puas saya cari, ta jumpa2.."
"ala, awak ni, ta pyah lah bg dia pki kasut, die kcik lagi, kan kita boleh dukung"
si isteri tersenyum, "baiklah bang,"
setiba di mall, ada jualan murah, bayi iu berganti tangan pada si ayah.
"abg, pgg baby kejap ea, saya na tgk baju kejap"

2 jam kemudian

"maaf bang, bnyak jualan murah saya lambat sgt ke?"
dengan muka yg penuh kesabaran.
"tak syg, awak pegi sekejap je tadi...tade la lame sgt.."
"owh, bgus la klu mcm tu, ta pyah lah sya pki kn baby kte ni kasut, ye lah, awk sggup na dukung dia kn,"
si isteri berlalu pegi. na shopping lgi!


6 comments:

aqish basir said...

hi there
comel blog ni=_)

TUKANG KATA said...

penuh keibuan :)

Faiz said...

nice pic..=)

p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

****KLIK GAMBAR FOTOGRAFI TERKINI DISINI****

nabilah_2908 said...

kesut kecik itu sngt comel..!!

jom ke APA KATA HATI pulak,
CONTEST LAGI

Cik Nurul Idayu said...

nabilah: kasut tu tuk awk ;P

Balqish Shafiqa Bajury said...

YUYU, ko blogwalk x arini???
jalan yep sambil kumen cam semalam.
luck!!!