Wednesday, February 13, 2013

Valentine Day lagii..

Assalamualaikum warga Blogger…

Well, hari ni 14 Februari 2013,,mungkin hari yang ditunggu2 bagi sebilangan pasangan kekasih. Tapi bukan bagi Cik Ayu,, sepatutnya hari memperingati kekasih (Valentine Day) tidak patut wujud. Perlu ke ada hari2 tertentu untuk memperingati orang yang kita sayang?

Kasih sayang harus ditunjukkan setiap hari. Tak perlu nak wujudkan satu hari yg khas untuk mempamerkan kasih sayang kita.

Cik Ayu tak paham budak remaja zaman sekarang (mcm la Cik Ayu ni tua sgt) terlalu taksub sgt dengan perayaan Valentine Day ni.,,. Zaman Cik Ayu couple2 dulu tak pernah Cik Ayu meraikan perayaan ni.. (tak berbaloi..bazir duit je)

Yang best nya,,time2 mcm ni lah si boyfriend akan belikan jambangan bunga,cokelat2 tuk girlfriend die..tp pada masa yg sama jugak peniaga2 cokelat and bunga amik kesempatan naikkan harga barang2 dorg. Haa…sape lagi untung skrg??

Kadang2perayaan begini diwujudkan bagi menarik perhatian pelanggan untuk beli barang peniaga2 ni… ye la,,sape yang nak beli bunga hari2? Sape na makan cokelat hari2? (sakeet gigi)

That’s why,,org2 kafir ni pandai2 je wt Valentine Day,,nak melariskan perniagaan dorang..Moral of the story.. tak pyah na bazirkan duit kat Valentine Day…nyusahkan diri je..kempiskn kocek je..

Untuk boyfriend2 di luar sana,,,jgn na ikutkan sgt kata2 girlfriend awak tu… ada cara lain untuk awak expresskn kasih sayang awak (janji jgn buat benda yg tak senonoh)

Okess..tu je tuk hari ni..tgk la lunch hour nnt..lau Cik Ayu rajin,Cik Ayu akan update lagi hehehe

Bye2 u’olls J

No comments: