Thursday, October 10, 2013

BERKAWAN DENGAN EX??

Assalamualaikumm..

Ha..ape kabar bloggers2 sekalian, rasanya dah lama ta update kan. Okess, uóll nampak tajuk kata atas kan? Hurm, mungkin bagi sesetengah wanita itu adalah isu2 yang agak sensitif. But trust me, if u strong enough u can deal with it!

Well, cik ayu sendiri dah merasakan perpisahan dalam sesebuah perhubungan. Honestly, memang menyakitkan. Annoying gile. But this is life. We gonna get used to it :) . Sebulan pertama perpisahan cik ayu dgn si dia, adalah tempoh paling akward sekali, Kitorg tak bertegur. Wall fb penuh dengan ayat2 pasrah.

Tapi lama kelamaan, cik ayu dpt adapt dengan suasana "perpisahan" tu.. so i try to move on without
deleting our frendship. yelah...actually before we declare as couple, kami bestfrend..
so takkan sbb break off dis relationship, i need to forget him forever kan..

cik ayu amik pendekatan lain. yang lepas,bia lepas. mungkin still ada rasa cinta sikiiiiiittt..tapi we hav to move on..i accept him as my friend pada 15.03.2013 beberapa bulan selepas ktorg break.

acctually tarikh tu adalah tarikh sptutnya ktorg 4th anniversary..tp tade jodoh and rezeki..tape..
so here cik ayu bagi sikit tip BERKAWAN DENGAN EX..tak susah mana...yg penting hati kena tahan la wei..hahah

1. Never underestimate him. Kalau dia yang putuskan hubungan dulu, jangan sesekali buat ayat yang membuat dia rasa bersalah sgt. mcm ni.."ye lah, i tau i sape kan..hehhe i gurau je" hahah seriously ayat ni will make him guilty sgt...mungkin ada sebab dia putuskan hubungan. kena la terima dan redha.

2.Dah jumpe pengganti i ke?
Omg..honey,dear,darl,girls yang kat luar sana..jgn sesekali gune ayat ni..IF,,,uóll na berkawan dgn ex u, coz..FIRST it sounds SARCASTIC, SECOND it sounds CHEAP! Jangan sesekali guna..ok..jodoh pertemuan, ajal maut, semua di tgn TUHAN, mgkin jodoh antara kamu b2 tiada,,tp always doakan kebahagian dia..insyaallah..dia dan kamu boleh berkawan baik..see..at least u will have someone by ur side when everything turned upside down. No need boyfriend k...at least hav a friend stand behind u to help u overcome the problem its more than enough.

3.Don touch my PHONE!
If u oll da kawan tapi mesra dgn dia..jgn sesekali gatal tgn pegang PHONE dia...its PERSONAL ok.
Lantak dia lah nak pasang skandal dengan sesapa pun...jgn amik tahu! lelaki paling benci kalu pompuan amik tahu yg die ad hubungan dengan pompuan laen. ITS HIS RIGHT!

4.NEVER EVER TREAT HIM LUNCH,unless
jangan sesekali belanja dia makan. hahha. kejam ta ayat ni. tade bole blanja dia makan. tapi jgn terlalu kerap. kang nnt muncul pulak memori time korang lovey-dovey dulu. pastu balik umah nangis2 teringat kenangan ngn dia. hahah. cian. tape its ok to cry..tp jgn tiap2 ari. bia dia ajak u'oll makan, tp kbiasaan lelaki yg da  break,dia jrg ajak ex dia mkn sesama..so it will sounds cheap kalau kita slalu ajak dia makan kan? so..bole mkn sesama tp depends on situation.

5.NEVER ASK UR BFF(GIRL FRIEND) ADVICE
kenapa? heheh...kadang2 girlfrend kita ni lg emo dari kita...she will ask "why he did that? why he leave u? why? she hav another women or what? told u kan, he not the best guy? " perghh...ayat tu buat panas tau...buat kita benci terus menerus pd ex kita...jgn...kita paham..kwn kadg2 na mbantu,,tp utk hal ni..lets DIY k...ade certain decision yg kita kena buat sdrik. Kalau girlfrend kita ta suka kite kwan dgn ex,,cer bg pejelasan yg ckup detail; utk dia.,bgtaw hubungan korg ptus bukan salah sesapa. dah takdir. takde jodoh. insyallah Allah akan temukan yg terbaik utk korg dan dia.

OKESSS...itu shj yg cik ayu boel kongsi...tade la best sgt...bole la praktikkan sikit2...jgn hanya kerana satu hubungan anda putuskan hubungan yg len k...

Gudluck Darl!!
 

No comments: